Sorin Grindeanu: Anuntul Oficial, Nou Sector de Autostrada Aprobat de Guvern

Sorin Grindeanu Anuntul Oficial Nou Sector Autostrada Aprobat Guvern

Sorin Grindeanu anunta in mod oficial faptul ca Guvernul Romaniei a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru ca inca o portiune de autostrada din Romania sa poata avea contractele de constructie date spre licitatie, si vorbim despre sectorul autostrazii A7 dintre Focsani si Bacau, parte a autostrazii Moldova.

Sorin Grindeanu spune ca este vorba despre aproape 100 de kilometri de autostrada care vor putea fi licitati, adica aproape o treime din totalul autostrazii Moldova, care de la Ploiesti la Pascani va vea o lungime de 320 de kilometri, dar ramane de vazut cate decenii vor mai fi necesare pentru constructia sa.

„Indicatorii tehnico-economici pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău (sector al A7) au fost aprobați astăzi de Guvern! Astfel contractele pentru încă 98,9 km din autostrada Moldova vor putea intra rapid în licitație, după ce Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR va aproba Proiectul Tehnic pentru toate cele 3 tronsoane ale autostrăzii.

Tronson 1 (Focșani – Domnești Târg): 35,60 km, tronsonul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni): 38,78 km, tronsonul 3 (Răcăciuni – Municipiul Bacău): 24,52 km Pe traseul autostrăzii Focșani-Bacău urmează să fie construite: 91 de poduri și pasaje, 5 noduri rutiere, 10 spații de servicii, 3 Centre de Întreținere și Coordonare.

Autostrada Moldova (A7) va avea o lungime de aproximativ 320 km între Ploiești și Pașcani, iar construcția ei, estimată la 24,29 de miliarde de lei (fără TVA),va fi finanțată prin PNRR. Până acum pe sectorul Ploiești-Buzău (cu o lungime totală de 63,25 de km) au fost semnate contractele pe primele două loturi, iar contractul pentru cel de al treilea lot urmează să fie semnat în scurt timp.

Pentru sectorul Bacău-Pașcani, CNAIR a transmis deja spre validare la ANAP documentațiile pentru atribuirea contractelor necesare construcției celor 3 loturi cu o lungime de 77,39 km. Sectorul Buzău- Focșani, (82,44 km), format din patru tronsoane, este în faza evaluării ofertelor depuse.

A7, care va fi practic coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiunea Moldovei, va reprezenta cel mai important pas făcut în ultimii 30 de ani pentru dezvoltarea economică a acestei zone.”