DACIA Duster: Vestile Bune in Contextul Pandemiei si a Razboiului din Ucraina

DACIA Duster Vestile Bune Contextul Pandemiei Razboiului Ucraina

DACIA Duster este cel mai popular model de SUV pe care compania DACIA il vinde in momentul de fata in Romania, diverse tari din Europa, dar si din afara continentului, avand vanzari de sute de mii de unitati anul. Luna trecuta, inmatricularile pentru DACIA Duster in Romania au scazut in mod surprinzator fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar asta in ciuda faptului ca masina a avut parte de o serie de noutati care au fost implementate de companie.

DACIA Duster si-a revenit totusi luna aceasta, iar asta pentru ca informatiile care au fost publicate de catre APIA arata o crestere a numarului inmatricularilor pentru SUV-ul romanesc fata de aceeasi luna din 2021. Diferenta este mica, o crestere de doar 8%, dar in contextul penuriei de semiconductori, si alte componente, generata de pandemia de Coronavirus si razboiul din Ucraina, vorbim despre vesti foarte bune pentru masina.

DACIA Duster: Vestile Bune in Contextul Pandemiei si a Razboiului din Ucraina

DACIA Duster a inregistrat in primele 6 luni din 2022 inmatriculari care sunt cu 31.6% mai mari decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, aproape 4.000 de unitati fiind inmatriculate in tara noastra. Diferenta este una substantiala, mai ales daca luam in calcul cele doua conditii de mai sus, ele generand probleme semnificative atat pentru productia masinilor, cat si pentru generarea de vanzari, dar iata ca lucrurile merg totusi in directia buna.

DACIA Duster este foarte populara in Europa, acolo unde se vand majoritatea unitatilor produse in Romania, si nu numai, dar e nevoie de o generatie noua, cea actuala fiind depasita din multe puncte de vedere. Totusi, pana in 2024, cand ar urma sa inceapa vanzarile pentru generatia noua, actuala versiune a DACIA Duster inca inregistreaza vanzari surprinzator de bune, si dupa cum se prezinta lucrurile, pare destul de improbabil ca lucrurile sa se schimbe prea curand, cel putin teoretic.

DACIA Duster va ramane cu siguranta una dintre cele mai bine vandute masini din Romania, dar si din Europa, in ciuda problemelor mari pentru productie si vanzari generate de pandemie si razboi, iar in 2023 vom vedea generatia noua.