Ministrul Sanatatii: Importanta Declaratie de Ultima Ora, ce Transmite Tuturor Romanilor

Ministrul Sanatatii a facut o declaratie foarte importanta care vizeaza milioane de romani din toata tara in momentul de fata, iar asta pentru va le vorbeste tuturor oamenilor despre modul in care se stabileste scorul in baza caruia este stabilit nivelul de urgenta al apelurilor pentur 112, si puteti vedea mai jos explicatia oferita.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre modul in care ar trebui sa faca romanii doza 3, sau 4 de vaccin, dar si cine ar trebui sa o faca, persoanele cu boli cronice grave, sau imunitate scazuta, avand recomandarea de a o face acum, la fel si cele de peste 60 de ani, totul pentru beneficiile aduse.

„Dupa sunarea la 112, in urma unui algoritm stabilit de catre Departamentul pentru situatii de Urgenta, se acorda o anumita stare, un anumit scor, adica esti in situatie rosie, cand este o mare urgenta, sau alt tip de cord de culoare daca nu e o mare urgenta care sa fie amenintatoare de viata.

Initial, cand doza 4 a fost recomandata, ea a fost rezervata, in general, conform opiniilor unor institutii internationale, sau a statelor membre, persoanelor cu varsta de peste 80 de ani, sau celor cu boli serioase. Fiecare tara si-a stabilit categoria de persoane care ar putea sa beneficieze de acest vaccin pentru protecite impotriva Coronavirus.

In momentul de fata, in urma cu cateva zile, exista opinia comuna a agentiilor europene care recomanda administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin, sau al doilea booster, si persoanelor cu varsta de peste 60 de ani. Pentru persoanele de pana la 60 de ani este o mentiune ca nu exista vreun beneficiu in cazul vaccinarii cu a 4-a doza pentru vaccinurile actuale.

Aceasta este situatia actuala, nu este inca recomandat pentru cei de pana la 60 de ani, si a fost inclusa categoria persoanelor de peste 60 de ani in randul celor care ar putea avea un beneficiu. Acest beneficiu nu se refera la blocarea transmisibilitatii, si acest lucru este cunoscut, dar beneficiile sunt legate de forma clinica mai putin grava, sau nu este amenintatoare de viata.

Avand in vedere ca suntem in luna iulie, si pana septembrie mai sunt vreo 2 luni, eu personal as vrea sa fac doza 4 de vaccin cu varianta noua a vaccinului, care sper sa opreasca si transmisibilitatea acestei tulpini prin faptul ca va genera un nivel de anticorpi care vor avea o specificitate de buna calitate pentru aceste variante circulante.”