Rusia ar Putea Ameninta Ucraina cu Atacuri Nucleare in Cazul unor Contraofensive

Rusia ar Putea Ameninta Ucraina cu Atacuri Nucleare in Cazul unor Contraofensive

Rusia ar putea folosi amenintarea nucleara pentru a incerca sa opreasca, sau sa reduca eficacitatea ofensivelor pe care Ucraina le pregateste in diverse regiuni pentru a-si recuceri teritoriile pierdute in fata invadatorilor, o strategie pe care rusii au incercat-o si in prima parte a razboiului, si cu care au speriat multa lume.

Institutul pentru Studierea Razboiului ne vorbeste despre planurile rusilor, care ar putea ameninta Ucraina cu folosirea armelor nucleare daca se incearca invadarea teritoriilor proprii, iar asta pentru ca teritoriile ocupate in Ucraina ar putea fi considerate teritorii proprii rusesti, desi ele n-au fost anexate oficial.

“Kremlinul poate folosi amenințările nucleare pentru a descuraja contraofensiva. ISW a spus că Rusia ar putea încerca să anexeze teritoriul ucrainean ocupat temporar, după care ar putea folosi amenințările nucleare, invocând capacitatea de a folosi arme nucleare pentru a apăra așa-numitul teritoriu rus.

ISW a raportat, de asemenea, că Kremlinul primește o presiune din ce în ce mai mare din partea șoimilor de război ruși pentru a defini acțiunile Rusiei drept război, a trece printr-o mobilizare generală și a extinde obiectivele teritoriale.”