Rusia ar fi Ramas fara Rachete si a Gasit o Solutie care Pune mai Multi Oameni in Pericol

Rusia ar fi Ramas fara Rachete si a Gasit o Solutie care Pune mai Multi Oameni in Pericol

Rusia ar fi ramas fara rachete pentru atacuri sustinute impotriva Ucrainei, asta dupa ce a lansat cateva mii impotriva tarii, multe in blocuri de locuinte, centre comerciale, si alte zone civile, iar acum ar folosi sistemele de aparare antiaeriana pentru bombardamente, doar ca aceasta tehnica militara avea un alt scop.

Utilizarea sistemelor de aparare antiaeriana pentru atacuri impotriva Ucrainei pune in pericol si mai multa lume deoarece rachetele de acest gen au fost gandite pentru ghidare aeriana, neavand sisteme de ghidare la sol, iar operatorii sistemelor care le lanseaza nu au pregatire pentru operatiuni de acest gen.

“Rusia și-a sporit utilizarea rachetelor de apărare aeriană într-un mod secundar de atac la sol din cauza lipsei critice de rachete dedicate pentru atac la sol. Aproape sigur că Rusia a desfășurat sisteme strategice de apărare aeriană S-300 și S-400, concepute pentru a doborî avioane și rachete la distanțe mari, în apropierea Ucrainei de la începutul invaziei.

Aceste arme au focoase relativ mici, concepute pentru a distruge avioanele. Ele ar putea reprezenta o amenințare semnificativă împotriva trupelor din clădirile deschise și ușoare, dar este puțin probabil să pătrundă în structurile întărite. Există o șansă mare ca aceste arme să rateze țintele vizate și să provoace victime civile, deoarece rachetele nu sunt optimizate pentru acest rol, iar echipajele lor vor avea puțină pregătire pentru astfel de misiuni.”