Ministrul Sanatatii: Mesajul Important privind Coronavirus in Atentia a Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii Mesajul Important Coronavirus Atentia Milioane Romani

Ministrul Sanatatii transmite un mesaj foarte important pentru milioane de romani in plin vak 6 de infectari generate de catre Coronavirus in Romania, si ii atentioneaza din nou in legatura cu faptul ca actualele vaccinuri nu mai ofera protectie impotriva infectarii.

Ministrul Sanatatii vorbeste si despre disputa pe care o are cu Raed Arafat, cu care inca nu a discutat despre ea, spunand ca asistenta medicala de urgenta ar trebui integrata la ministerul pe care il conduce.

“Acest vaccin si-a atins limitele, nu mai opreste transmiterea acestei boli. Noi discutam despre un vaccin conceput pentru a oferi protectie fata de tulpina “originala” din 2020. El atunci era intr-adevar eficient conform studiilor clinice care au stat la baza autoritatii. In momentul de fata observam ca nu exista o diferenta practica intre persoanele vaccinate si nevaccinate privind transmisibilitatea.

Exista o diferenta daca ne uitam la cifrele de la terapie intensiva, pentru ca majoritatea persoanelor care sunt acolo sunt nevaccinate, deci e clar ca exista un anumit beneficiu in prevenirea formelor grave de boala. Eu n-am nevoie sa ma apere cineva de domnul doctor Arafat, si nici dinsul nu cred ca are nevoie de cineva care sa il apere de mine.

Cred ca a fost o comunicare putin defectuoasa. Aici e vorba sa aparam niste principii, nu niste persoane, si faptul ca eu vreau sa pledez in favoarea medicalizarii asistentei medicale de urgenta nu cred ca este gresit. Mai mult, cred ca toti colegii de la ambulanta merita respect, merita o dezvoltare profesionala care sa faca posibil ca interventia in urgentele medicale in Romania sa fie facuta de personal calificat.

Nu are niciun fel de legatura persoana mea, sau cred ca persoana domnului docto Arafat, e vorba de niste principii. Integrarea la nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta a situatiilor de urgenta este corecta, integrarea, din punctul meu de vedere, la nivelul DSU a asistentei medicale de urgenta nu cred ca este un model pe care sa-l fi intalnit in orice alta tara din Uniunea Europeana.

Nu am reusit sa am “discutia lamuritoare” cu domnul Raed Arafat. DSU este tot pe aceeasi strada cu ministerul si cred ca are o comunicare comuna cu MAI, nu e functionala in acest moment, dar pe vremuri era functionala. Eu sunt flexibil, nu am vreo problema, las si de la mine daca e necesar, cred ca eu nu sunt adeptul declaratiilor sforaitoare, ci a discutiilor.”