Western Union: Foarte Serioasa Atentionare pentru Milioane de Romani

Western Union Serioasa Atentionare Milioane Romani

Western Union, una dintre cele mai mari companii care faciliteaza transferurile de bani intre oameni din diverse colturi ale lumii, este utilizata in Romania de catre foarte multi oameni. Pentru ei vine astazi o atentionare foarte seriaosa deoarece imaginea sa e folosita intr-un atac de tip phishing, din pacate pentru noi.

Western Union are imaginea folosita intr-o campanie de tip phishing al carui scop este de a fura cat mai multe date de la oamenii suficient de creduli pentru a le oferi. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata aceasta campanie care este in plina derulare in momentul de fata, si pe care ar trebui sa o ignorati.

Totul porneste de la o suma de bani care ar fi fost trimisa catre persoana care primeste email-ul, doar ca pentru a o ridica efectiv, i se cer anumite date personale. Sunt datele pe care si Western Union le-ar cere, adica numele complet, adresa, numarul de telefon, data nasterii, dar si poze ale unui document de identitate.

Western Union cere aceste date in momentul in care mergem sa ridicam o suma de bani din oricare dintre oficiile proprii, sau partenere. In aceasta situatie, daca am furniza aceste informatii, ele ar ajunge la hackeri necunoscuti care le-ar putea folosi pentru a ne face rau, a ne fura banii, sau cine stie ce.

Nu este indicat sa dati curs solicitarilor de acest gen care va sunt trimise prin  email, SMS, sau alte metode de comunicare existente. Cei de la Western Union nu va cer sa trimiteti informatii de acest gen prin email, asa ca nu ar trebui sa va incredeti in absolut nimeni care incearca sa obtina date personale de la voi in acest fel.

Western Union Serioasa Atentionare Milioane Romani atac phishing

Western Union a atentionat in diverse randuri nu doar romanii, ci si alti clienti din intreaga lume in legatura cu pericolul din spatele atacurilor de tip phishing. Din pacate nu toata lumea stie cum sa se protejeze impotriva lor, asa ca se poate ajunge la situatii in care datele personale sunt cedate.

Daca ajungeti sa fiti pacaliti intr-un asemenea mod, atunci puteti sa va ganditi sa va schimbati datele conturilor online, sa va anulati cardurile bancare, daca ati furnizat datele lor, si eventual sa chimbati parolele unor conturi, daca le-ati cedat.