VIDEO: Volodimir Zelenski Vorbeste despre Amenintarea Rusiei privind Livrarile de Gaze in Europa

VIDEO Volodimir Zelenski Vorbeste despre Amenintarea Rusiei privind Livrarile de Gaze in Europa

Volodimir Zelenski a vorbit intr-un nou discurs despre amenintarea pentru Europa cand vine vorba despre gazele care ar trebui sa vina din Rusia, dar care sunt oprite in unele tari europene ca o masura de a le santaja in plin razboi in Ucraina.

“Astăzi am văzut o altă amenințare cu gaz pentru Europa. Chiar și în ciuda concesiunii privind turbina Nord Stream, Rusia nu are de gând să reia furnizarea de gaze către țările europene, așa cum este obligată prin contract. Toate acestea sunt făcute de Rusia în mod deliberat pentru a îngreuna cât mai mult posibil pregătirea europenilor pentru iarnă.

Și acesta este un război evert al gazelor pe care Rusia îl poartă împotriva unei Europe unite – exact așa ar trebui perceput. Și nu le pasă ce se va întâmpla cu poporul, cum vor suferi – de foame din cauza blocării porturilor sau de frigul iernii și sărăcia… Sau de la ocupație. Acestea sunt doar forme diferite de teroare.

Și de aceea este necesar să ripostezi. Nu va ganditi la modul de returnare a unor turbina, ci consolidati sanctiunile. Faceți totul pentru a limita veniturile rusești nu doar din gaze și petrol, ci și din orice export rămase. Și rupeți cât mai mult posibil legăturile comerciale cu Rusia, pentru că fiecare astfel de cravată este potențialul instrument al Rusiei de a pune presiune.”