NASA Anunta o Descoperire Impresionanta pe Luna, Cum Afecteaza Viitorul Omenirii

NASA Anunta Descoperire Impresionanta Luna Afecteaza Viitorul Omenirii

Luna este in mod constant monitorizata de catre NASA pentru a se descoperi cat mai multe dintre secretele sale, iar acum un grup de cercetatori finantati de catre NASA au facut o descoperire cu adevarat impresionanta. Vorbim despre un grup de cercetatori care a analizat cu mare atentie imaginile surprize pe suprafata lunii fie de catre NASA, sau alte misiuni de explorare a satelitului natural al Pamantului, iar ceea ce a vazut i-a uimit.

NASA vrea sa afle cat mai multe despre luna, asa ca finanteaza anumtie programe de explorare a datelor culese de pe ea, si in baza acestor date au fost descoperite zone de pe luna in care temepraturile ambientale sunt surprinzator de stabile. Luna se incalzeste pana la 127 de grade Celsius ziua, iar noaptea temperatura scade pana la -173 de grade Celsius, deci supravietuirea astronautilor acolo ar fi extrem de dificila, cel putin teoretic.

NASA Anunta o Descoperire Impresionanta pe Luna, Cum Afecteaza Viitorul Omenirii

NASA Anunta Descoperire Impresionanta Luna Afecteaza Viitorul Omenirii pesteri
Canalele subterane de pe luna cu temperaturi constante, conform NASA. FOTO: NASA/GSFC/Arizona State University

Luna are anumite zone sub suprafata sa in care temperaturile se mentin la valoarea de 17 grade Celsius atat ziua, cat si noaptea, conform descoperirii facute, iar asta ar putea face viata pe satelitul Pamantului mult mai usoara. Cercetatorii finantati de catre NASA au analizat asa-numitele “pesteri” de pe luna, acestea fiind posibile foste canale subterane de evacuare a lavei pe suprafata, insa acum sunt goale si nu se stie cat de adanci sunt de fapt.

NASA nu a reusit sa exploreze vreun canal de acest gen, insa in baza masuratorilor facute de catre cercetatori, temperaturile in apropiere de zona de suprafata lunii ar ramane constante la aproximativ 17 grade Celsius. Asta inseamna nu doar ca astronautii n-ar trebui sa suporte fluctuatii extrem de agresive ale temperaturii pe luna, ci si ca ei ar fi protejat de puternicele radiatii solare care dureaza cate 15 zile.

“Aproximativ 16 dintre cele peste 200 de gropi sunt probabil tuburi de lavă prăbușite. Gropile lunare sunt o caracteristică fascinantă pe suprafața lunii. Rezultatele au arătat că temperaturile din zonele umbrite permanent ale gropii fluctuează doar ușor pe parcursul zilei lunare, rămânând la aproximativ 63 F sau 17 C. Dacă o peșteră se extinde de la fundul gropii, așa cum sunt imaginile luate de Lunar Reconnaissance Orbiter Camera LRO. sugerează, și el ar avea această temperatură relativ confortabilă.”

Luna ramane un obiectiv extrem de important pentru NASA, care vrea sa faca o baza acolo, iar cercetarile de acest gen sunt cu siguranta de extrem de mare ajutor in realizarea acestor obiective extrem de importante pentru omenire.