Anthony Blinken va Avea Discutii Oficiale cu Sergei Lavrov

Anthony Blinken va Avea Discutii Oficiale cu Sergei Lavrov

Anthony Blinken, secretarul de stat al SUA, va avea saptamana aceasta discutii oficiale cu Sergei Lavrov, ministrul afacerilor externe din SUA, iar in centrul intrevederii vor fi doi cetateni americani care sunt retinuti ilegal de catre Rusia, dar si acordul semnat pentru facilitarea exporturilor de grane din Ucraina.

Interesant este ca nu ar urma sa existe discutii despre situatia razboiului din Ucraina pentru ca la ele nu ar urma sa participe vreun reprezentant al Ucrainei, dar ramane de vazut daca vor si sta departe de cel mai important subiect al momentului pentru intreaga lume, nu doar cele doua tari.

“Săptămâna aceasta, secretarul de stat al SUA Antony Blinken va discuta cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov o „propunere substanțială” privind eliberarea a doi cetățeni americani reținuți ilegal de Rusia, Paul Whelan și Brittney Griner.

Înalții diplomați vor vorbi și despre acordul de cereale susținut de ONU, semnat atât de Ucraina, cât și de Rusia. Blinken a spus însă că cei doi nu vor discuta despre Ucraina fără Ucraina.”