BANCA Transilvania: Anuntul Oficial privind PERICOLUL pentru Clientii Romani

BANCA Transilvania Anuntul Oficial PERICOLUL Clientii Romani

BANCA Transilvania, printr-o noua notificare oficiala publicata pentru toti clientii din Romania, le transmite de urgenta acestora un avertisment privind un pericol extrem de serios. Dupa cum prea bine stiti deja, in ultima perioada banca a emis mai multe informari pentru clientii romani intr-o incrcare de a-I avertiza privind fraudele online.

BANCA Transilvania continua astazi seria avertizarilor de acest gen si le aduce in atentie clientilor marea problema a falselor concursuri online care stau la baza multor fraude. Dupa cum puteti vedea si in exemplul dat de catre banca, totul are la baza incercarea de a-I pacali pe romani in legatura cu faptul ca ar fi castigat un premiu la un concurs la care probabil nu au participat.

In perioada de inceput a pandemiei de Coronavirus aceste fraude erau extrem de des intalnite in Romania, iar multi romani au devenit victime ale celor care le-au desfasurat. In general, mecanismul acestor fraude era centrat in jurul pacalirii oamenilor ca ar fi castigat un premiu la un concurs, si trebuie sa furnizeze datele personale si bancare pentru a intra in posesia premiului.

BANCA Transilvania s-a confruntat, cel mai probabil, cu situatii in care clientii ar fi fost pacaliti prin aceasta metoda, asa ca incearca sa-I invete pe oameni cum sa se protejeze. Banca spune ca nu trebie sa dam vreodata curs mesajelor precum cel din exemplul sau, iar daca cineva ne contacteaza cu o asemenea propunere, ar trebui sa anuntam imediat banca.

Primul semn de suspiciune cu privire la mesajele de acest gen ar trebui sa vina in momentul in care ni se spune ca am fi castigat un premiu la un concurs la care nu am participat. Daca totusi am participat la acel concurs, atunci trebuie sa verificam lista oficiala a castigatorilor, si sa contactam compania care a organizat concursul pentru a vedea daca am castigat intr-adevar.

BANCA Transilvania are pe website-ul sau un ghid prin care incearca sa-I invete pe clientii din Romania cum se pot proteja impotriva problemelor de acest gen. Acolo aveti prezentate mai multe tipuri de fraude online care sunt in plina desfasurare in Romania, dar si sfaturi cu privire la modalitatile prin care ne putem da seama daca am devenit o victima, sau nu.

BANCA Transilvania ne poate oferi ajutor daca devenim o victima a unui atac de acest gen, insa trebuie sa contactam banca imediat dupa ce ne dam seama ca am devenit o victima, pentru ca eventualele pierderi financiare sa poata fi oprite, sau limitate.