Ucraina: Harta Actualizata cu Teritoriile Ocupate de Armata Rusa – 8 August 2022

Ucraina Harta Actualizata cu Teritoriile Ocupate de Armata Rusa - 8 August 2022

Harta actualizata cu teritoriile din Ucraina ocupate de catre armata rusa pana in 8 august 2022 ne arata ca avansurile rusilor s-au cam oprit, iar contraofensivele armatei ucrainene sunt inca departe de a produce rezultate notabile, avand in vedere vasta regiune ocupata de catre armata Kremlinului.

Conform Institutului pentru Studierea Razboiului, e posibil ca plaunurile de anexare a teritoriilor ocupate de catre rusi sa fie accelerate, iar in regiunile respective sa fie organizate referendumuri pentru alipirea lor la Rusia, moment din care eliberarea devine mult mai dificila, aproape imposibila, pentru armata ucraineana.

“Oficialii ruși de ocupație ar putea să-și accelereze pregătirile pentru pseudo-referendumuri ilegitime privind anexarea rusă a teritoriului ucrainean ocupat. Primarul ucrainean al Melitopolului, regiunea Zaporizhia, Ivan Fedorov, a raportat pe 7 august că rezistența rezidenților ucraineni a forțat autoritățile ruse să-și schimbe „în mod constant” planurile pentru un referendum.

Fedorov a susținut că autoritățile de ocupație au planificat o singură zi de vot, dar acum iau în considerare șapte zile de „vot de acasă” în care personalul militar rus înarmat va merge casă în casă și va „intervieva” rezidenții Melitopol.[1] Fedorov a susținut că doar aproximativ 10% dintre civilii rămași în Melitopol susțin ocupația Rusiei și a avertizat că soldații ruși vor amenința că vor împușca rezidenții care nu votează pentru anexare

[2] Consilierul administrației ucrainene Kherson, Serghei Khlan, a menționat că autoritățile de ocupație nu au stabilit pe deplin condițiile pentru un referendum din 7 august, dar își accelerează pregătirea după o pauză de trei săptămâni în pregătiri, pe care Khlan a atribuit-o atacurilor HIMARS ucrainene asupra logisticii ocupației ruse.

[3] ] Autoritățile de ocupație ar putea, de asemenea, să modifice cronologia referendumurilor lor false ca răspuns la realitățile în schimbare de pe teren, inclusiv o contraofensivă ucraineană. Khlan a raportat că data referendumului preliminar rămâne 11 septembrie.”