Anuntul INGRIJORATOR al CEC Bank privind Romanii din Intreaga Tara

Anuntul INGRIJORATOR CEC Bank Romanii Intreaga Tara

CEC Bank, una dintre cele mai mari si mai importante banci din Romania, a publicat un anunt foarte ingrijorator privind romanii din intreaga tara. Vorbim despre o informare care vine de la banca pentru a ne arata ca situatia romanilor este una foarte delicata in momentul de fata, iar oamenii sunt foarte pesimisti in legatura cu viitorul lor.

CEC Bank ne spune ca 50% dintre romani apreciaza ca situatia lor financiara s-a inrautatit fata de anul trecut, ceea ce nu e tocmai surprinzator acum. Avand in vedere ca in plina pandemia a inceput un razboi la granitele tarii, asta dupa ce a crescut pretul la energie si gaze, iar apoi a crescut cel al carburantilor, impreuna cu cele ale alimentelor si serviciilor.

CEC Bank transmite ca 38% dintre romani anticipeaza in mod pesimist viitorul lor, si se asteapta ca situatia din intreaga tara sa se inrautateasca in urmataorele luni. Preturile la energie reprezinta principala ingrijorare a romanilor, procentul fiind de 38.5% conform studiului citat de banca, in crestere cu 60% fata de T1 2022.

CEC Bank a publicat un anunt ingrijirator privind situatia financiara a romanilor

Pandemia de Coronavirus este pe locul 2 in grijile romanilor, cu 16.3% dintre repondenti care au afirmat asta, riscurile privind aprovizionarea cu bunuri si alimente urmand in randul grijilor. Interesant este ca romanii nu mai sunt ingrijorati in legatura cu razboiul din Ucraina, aceasta situatie trecand de pe locul 2 pe 5.

CEC Bank are totusi si vesti bune, iar asta pentru ca 63% dintre romani au fac economii in momentul de fata, procentul fiind in crestere mare de la 47% in T1. Din pacate, majoritatea romanilor care economisesc, 28.3% dintre ei, reusesc sa adauge in contul de economii doar intre 300 – 600 de LEI lunar, din pacate.

CEC Bank spune si ca procentul romanilor care au fonduri de urgenta de economii care sa acopere cheltuielile pe minim 3 luni a crescut de la 28.24% la 36.95%. 47% dintre romani prefera sa isi faca economii in bani cash, in timp ce 43.7% ii tin in depozite la banci, ambele procente fiind foarte mari, in final.

CEC Bank ne arata ca situatia in Romania ramane extrem de ingrijoratoare in aceasta perioada din punct de vedere financiar, insa si ca romanii incep sa se gandeasca mai serios la economii pe termen lung.