Pretul DACIA Duster 3 ar putea fi mai Mare decat Spera Multi Romani

Pretul DACIA Duster 3 putea mai Mare decat Spera Multi Romani

DACIA Duster 3 este in plin proces de pregatire pentru marea prezentare oficiala, si apoi lansare, iar asta pentru ca DACIA are planuri foarte mari in ceea ce priveste viitoarea masina. Stim deja ca Duster 2024 va fi dezvaluit in toamna anului viitor, conform zvonurilor aparute pana acum, dar ceea ce multa lume inca incearca sa afle este pretul viitoarei masini.

DACIA Duster 3 ar putea fi mult mai scumpa decat modelele care sunt vandute in momentul de fata, iar asta pentru ca vine cu schimbari majore aduse, in principal, de platforma CMF-B. Conform unor informatii oferite de catre presa franceza, Bigster ar putea avea un pret de pornire de 23.000 de euro, cu mult mai mare decat preturile pentru actualele Duster.

Daca informatia este reala, atunci este de asteptat ca DACIA Duster 3 sa fie cu cateva mii de euro mai ieftina, dar diferenta nu poate fi una chiar atat de mare, in final, intre masini. Actualele modele ale Duster au preturi de pornire de la 15.500 de euro in Romania, deci daca informatiile privind pretul Bigster sunt reale, atunci ne putem astepta la scumpiri.

Pretul DACIA Duster 3 ar putea fi mai Mare decat Spera Multi Romani

Pretul DACIA Duster 3 putea mai Mare decat Spera Multi Romani fata teste
DACIA Duster 3 in teste. FOTO: L’argus.

Avand in vedere ceea ce ar putea anunta DACIA cu privire la Bigster, nu este exclus ca Duster 3 sa aiba preturi de pornire care incep de la 18.000 – 19.000 de euro in Romania la lansare. Da, masina ar putea fi cu mult mai scumpa, dar in acesti bani ar fi incluse si multe dotari noi care vin cu platforma CMF-B, si care exista intr-o anumita masura la Logan 3 si Sandero 3.

Pretul DACIA Duster 3 putea mai Mare decat Spera Multi Romani spate lateral teste

DACIA vrea sa-si vanda masinile la preturi cat se poate de mici, insa o crestere de 2000 – 3000 de euro pentru pretul Duster 3 nu e tocmai ceva care sa nu fie chiar atat de greu de inteles. Combinand penuria semiconductorilor cu pandemia de Coronavirus, cresterea preturilor la energie si razboiul din Ucraina, o crestere a preturilor de productie ale masinilor nu e imposibila.

Pretul DACIA Duster 3 putea mai Mare decat Spera Multi Romani fata

Desigur ca varianta hibrida a Duster 2024 ar putea fi chiar si mai scumpa decat varianta normala, ea putand depasi valoarea de 20.000 de dolari ca si pret, dar mai multe vom afla in cursul anului 2024. Este improbabil ca noua generatie de SUV-uri a celor de la DACIA sa fie lansata in versiune hibrida in acelasi timp cu modellee care au motoare pe combustibil, asa ca e bine sa nu va asteptati la asta.

Pretul DACIA Duster 3 putea mai Mare decat Spera Multi Romani lateral teste

DACIA Duster 3 ar putea fi lansata la inceputul anului 2024, chiar daca prezentarea ar trebui sa aiba loc in toamna anului 2023, asa ca mai avem destul de asteptat pana in momentul in care vom vedea versiunea finala a noii masini.