Rusia ar putea primi Ajutor Substantial din partea Iranului in plin Razboi in Ucraina

Rusia ar putea primi Ajutor Substantial din partea Iranului in plin Razboi in Ucraina

Iranul ar ajuta Rusia sa-si indeplinasca mai repede si mai usor obiectivele invaziei Ucrainei, alianta dintre cele doua tari putandu-le aduce rusilor dronele Shahed-129 si Shahed-191 de care armata rusa dupa ce apararea antiaeriana a ucrainienilor a distrus un numar mare de drone pana in momentul de fata.

Rusia incearca sa acopere pierderile inregistrate pana acum, insa avand in vedere sistemele avansate de aparare antiaeriana de care dispune Ucraina acum, e posibil ca dronele iranienilor sa fie doborate cel putin la fel de usor precum cele pe care rusii le-au trimis in razboi pana acum, si care au fost distruse usor de ucrainieni.

“Parteneriatul cu Iranul poate ajuta Rusia să atingă unele obiective militare în Ucraina. Grupul de reflecție american a declarat în analiza sa din 11 august că sprijinul material iranian, cum ar fi furnizarea de drone militare Shahed-129 și Shahed-191 pentru utilizare în Ucraina, poate ajuta Rusia să atingă unele obiective militare, în timp ce legăturile economice vor ajuta la atenuarea sancțiunilor.

Parteneriatul strategic dintre cele două țări s-a extins de la invazia rusă din februarie. Dinamica s-a schimbat, de asemenea, – punând mai multă pârghie Iranului, deoarece dictatorul rus Vladimir Putin „căută sprijin economic și militar dintr-o poziție de nevoie din ce în ce mai mare”.”