Zelenski Anunta Progresul Discutiilor privind Sistarea Emiterii de Vize pentru Rusi

Zelenski Anunta Progresul Discutiilor privind Sistarea Emiterii de Vize pentru Rusi

Volodimir Zelenski, presedintele Rusiei, a afirmat ca discutiile privind sistarea emiterii de vize pentru cetatenii rusi care vor sa calatoreasca in Europa progreseaza, iar dupa ce Polonia, Estonia, Lituania, Letonia, Cehia, si Slovacia, au anuntat ca sustin masura, e posibil ca si alte tari sa ia decizii similare.

Ucraina a cerut impunerea acestei masuri pentru a pune si mai multa presiune pe Rusia pentru a opri razboiul pe care l-a pornit la finalul lunii februarie, insa tari precum Franta, Germania, Olanda, si probabil altele, inca nu sunt convinse ca o asemenea masura ar trebui sa fie impusa impotriva Rusiei, in ciuda a tot ceea ce s-a intampalt pana acum.

“Discuțiile privind interdicția de intrare în UE pentru călătorii ruși se extind zilnic. Președintele Zelensky a spus într-un discurs de seară că mai multe țări și politicieni se alătură conversației privind restricțiile privind vizele pentru cetățenii ruși.

„Când răul atinge o asemenea amploare, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul de complicitate. Prin urmare, dacă ai cetățenie rusă și taci, înseamnă că o susții. Și indiferent unde te afli, atât în Rusia, cât și în străinătate, vocea ta ar trebui să sune în sprijinul Ucrainei”.”