ANM: Atentionari Meteorologice de ULTIMA ORA pentru Toata Romania

ANM Atentionari Meteorologice ULTIMA ORA Toata Romania

Doua atentionari meteorologice noi au fost emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie, ANM, din Romania, iar ele vizeaza toata tara pentru ca vorbim despre o serie de fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata cu ploi insemnate cantitativ, ploi abundente si disconfort termic ridicat.

Atentionarile celor de la ANM vizeaza aproape toata tara in cursul zilelor de 23 august si 24 august, doua coduri galbene si unul portocaliu fiind stabilite de catre autoritatile din Romania pentru fenomenele meteorologice care vizeaza tara, asa ca e bine sa stiti ce se va intampla azi si maine.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00.

Fenomene vizate: ploi abundente.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 23 și 24 august.

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Marți și miercuri (23 și 24 august) în sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Notă: În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.