Ungaria se Opune unei Importante Decizii Ceruta in cadrul UE

Ungaria se Opune unei Importante Decizii Ceruta in cadrul UE

Ungaria, asa cum era de asteptat, se opune unei foarte importante decizii care este ceruta in cadrul UE de catre mai multe state importante, majoritatea dintre ele avand granita directa cu Ucraina, ele dorind impunerea unei interdictii de emitere a vizelor pentru cetatenii rusi, fie ca e vorba despre cele de turism, sau de altele.

Ungaria a transmis acest mesaj prin ministrul sau de externe, el afirmand ca este de aceeasi opinie cu cancelarul Olaf Scholz care spune ca exista multi rusi care fug in Europa deoarece nu sunt de acord cu regimul lui Vladimir Putin, insa ramane de vazut ce decizie va fi luata la nivelul intregii Uniuni Europene in viitor.

“Ministrul de externe ungar se opune interzicerii vizelor la nivelul UE pentru turiştii ruşi. Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a spus că este alături de cancelarul german Olaf Scholz, care se opune unei astfel de interdicții, deoarece „sunt o mulțime de oameni care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus”.

UE rămâne împărțită cu privire la interzicerea turiștilor ruși să viziteze blocul, o serie de țări, inclusiv Polonia, Republica Cehă și statele baltice, susținând măsura de pedepsire a Moscovei pentru războiul său brutal.”