DACIA Duster 3 Aduce SFARSITUL unei Ere pentru Masinile de la DACIA

DACIA Duster 3 Aduce SFARSITUL unei Ere Masinile DACIA

DACIA Duster 3 aduce sfarsitul unei ere in cadrul DACIA, o era in care compania romaneasca a ajuns unul dintre cei mai mari producatori de automobile la nivel mondial, insa sfarsitul era prefigurat inca din cursul anului 2021. Mai exact, DACIA Duster 3 va aduce sfarsitul erei mtoarelor diesel pentru compania DACIA, iar asta deoarece actualul SUV este ultimul model de masina care mai are motoare de acest gen in configuratiile care sunt vandute in toata lumea.

DACIA Duster 3 urmeaza s afie lansata cu motoare care functioneaza pe benzina, sau benzina si GPL, o versiune hibrida cu un motor electric suplimentar fiind deasemenea pregatita de lansare, dar ea va fi oferita ceva mai tarziu dupa lansarea modelelor principale. 2024 ar trebui sa fie anul in care Duster 3 isi va face aparitia pe drumurile din multe tari ale Europei, iar acela va fi punctul in care DACIA va scoate din oferta sa motoarele diesel.

DACIA Duster 3 Aduce SFARSITUL unei Ere pentru Masinile de la DACIA

Duster 3 fara un motor diesel printre optiuni este o tranzitie pe care o asteptam chiar in momentul in care Logan 3 si Sandero 3 au fost lansate, ambele venind fara asemenea tipuri de motoare, deci mai toata lumea se astepta la asa ceva. DACIA Duster 3 fara un motor diesel va putea totusi sa ofere performante bune pentru clientii care vor achizitiona noul SUV, mai ales cand va fi oferita si versiunea cu un motor electric pentru tractiune integrala.

DACIA are planuri foarte mari pentru a produce masini care sunt mai prietenoase cu mediul, iar dupa 2030 ar trebui sa vedem exclusiv versiuni electrice, inclusiv pentru Duster 3, sau Duster 4, in functie de ceea ce va fi vandut dupa ce intra in vigoare noile reglementari europene. Pana atunci, DACIA Duster 3 va finaliza procesul de tranzitie al celor de la DACIA pentru eliminarea motoarelor diesel din oferta sa, si asta desigur ca e ceva asteptat de multa lume.

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie prezentata in toamna anului 2023 de catre cei de la DACIA, iar in reprezentante, si la clienti, ar trebui sa ajunga in primavara anului 2024, dar planurile finale de lansare inca nu au fost dezvaluite oficial.