AIEA: Rusia a Pus in Pericol Toata Europa cu Actiunile de la Zaporojie

AIEA Rusia Pus Pericol Toata Europa Actiunile Zaporojie

Rusia a pus Europa in pericol prin actiunile pe care le-a desfasurat in cadrul centralei nucleare Zaporojie, acuzatia venind de la seful Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, Rafael Grossi, el afirmand ca integritatea reactoarelor a fost pusa in pericol in multiple randuri de catre armata rusa.

Rusia si-a mutat tehnica militara din interiorul centralei nucleare Zaporojie inainte ca echipa de inspectori ai AIEA sa ajunga acolo, insa in ciuda acestui lucru, efectele actiunilor iresponsabile de pana acum au ramas perfect vizibile, si ne arata inca o data cat de dispusa este armata rusa sa puna intreaga Europa in pericol.

“Integritatea centralei nucleare Zaporizhzhia a fost încălcată de mai multe ori. Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, s-a declarat îngrijorat de situația de la centrala nucleară Zaporizhzhia din Enerhodar, ocupată de Rusia.

În ciuda obstacolelor din partea Moscovei, o misiune a AIEA a ajuns în cele din urmă la fabrică pe 1 septembrie. Rusia, care bombardează pozițiile ucrainene de pe teritoriul uzinei, a fost acuzată că o folosește ca scut și instrument de șantaj.”