Rusia e Acuzata ca Transporta in Secret Arme prin Marea Neagra

Rusia e Acuzata ca Transporta in Secret Arme prin Marea Neagra

Rusia transporta in secret arme catre porturile sale din Marea Neagra folosindu-se de nave comerciale, incalcand astfel reglementarile internationale privind circulatia maritima, iar Ucraina ii cere Turciei sa reactioneze in fata acestei incalcari care intai ar trebui investigate si confirmate oficial.

Rusia ar transporta echipament din Siria catre Ucraina prin stramtoarea Bosfor, ceva ce desigur ca nu ar trebui sa faca, insa Ucraina a facut o cerere oficiala catre Turcia pentru a opri acest proces dupa ce a descoperit ca un sistem S-300 al rusilor a trecut prin stramtorile turcesti catre Rusia.

“Ucraina susține că Rusia transportă arme în porturile Mării Negre folosind nave de marfă. Ucraina a cerut Turciei să ia măsuri împotriva a patru nave de marfă rusești care ar fi livrat echipamente militare de la o bază rusă din Siria prin Bosfor către porturile Mării Negre.

Pe 27 august, Ucraina a făcut o cerere oficială Turciei după ce a aflat că un cargo rusesc a adus un sistem antiaer S-300 în portul rus Novorossiysk prin strâmtorii controlate de Turcia.”