Masuri Urgente Cerute la Zaporojie de ONU Pentru Evitarea unui Accident Nuclear

Masuri Urgente Cerute Zaporojie ONU Evitarea unui Accident Nuclear

ONU cere masuri urgente la centrala nucleara Zaporojie pentru evitarea unui accident nuclear, iar asta deoarece inspectorii AIEA au descoperit in interiorul sau exact ceea ce spuneau si ucrainienii ca se afla acolo, adica vehicule militare aproape de turbinele reactoarelor, o alta parte din echipament fiind mutata inainte ca inspectorii sa ajunga.

Centrala nucleara de la Zaporojie a fost in centrul unor dispute foarte importante in ultima vreme, iar asta pentru ca de acolo au fost lansate bombardamente impotriva unor teritorii ucrainiene, pentru ca exista distrugeri insemnate inregistrate pentru cladirile centralei, dar si pentru ca ea a fost deconectata de la reteaua electrica a Ucrainei.

“AIEA spune că echipamentele militare rusești prezente în interiorul centralei nucleare Zaporizhzhia solicită o zonă de siguranță. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a observat prezența personalului, vehiculelor și echipamentelor militare rusești în diferite locuri de pe teritoriul centralei.

„Este o nevoie urgentă de măsuri provizorii pentru a preveni un accident nuclear rezultat din daune fizice cauzate de mijloace militare”, a spus AIEA într-un comunicat.”