Regina Elisabeta a II-a a Murit, Charles al III-lea este Noul Rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta II-a Murit Charles al III-lea Rege Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a murit, iar Charles al III-lea este noul rege al Marii Britanii, Palatul Buckingham anuntand in aceasta seara trecerea in nefiinta a celui mai longeviv monarh britanic din istorie, dupa o zi in care extrem de multe zvonuri au aparut dupa de familia regala s-a reunit aproape in totalitate la castelul Balmoral din Scotia.

Regele Charles al III-lea o succede pe Elisabeta a II-a care a domnit timp de 71 de ani, si o face intr-un moment critic pentru Europa, si Marea Britanie, razboiul din Ucraina fiind una dintre ingrijorarile principale ale intregii lumi, iar urcarea sa pe tron se face la doar cateva zile dupa ce mama sa, regina Elisabeta a II-a a numit-o pe Liz Truss drept prim-ministru.

“Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment dintre cele mai grozave pentru mine și toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în tărâmuri și în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume.

În timpul perioadei de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoștințele noastre despre respectul și afecțiunea profundă în care Regina a fost atât de mare.”