Sorin Grindeanu: Anunturile de Ultima Ora cu Deciziile Importante Confirmate pentru Romani

Sorin Grindeanu Anunturile Ultima Ora Deciziile Importante Confirmate Romani

Sorin Grindeanu a a facut o serie de anunturi oficiale foarte importante in care prezinta deciziile luate pentru romani la nivelul ministerului Transporturilor, iar asta pentru ca in primul rand a fost dezvaluita hotararea de a se face investitii importante in Teleorman pentru infrastructura rutiera din judet incepand din pserioada urmatoare.

Sorin Grindeanu vorbeste si despre faptul ca mai multe aeronave ale Tarom vor fi trimise de catre Guvernul Romaniei pentru a-i aduce in tara pe romanii care trebuiau sa ajunga casa cu avioanele Blue Air, dar care au fost lasati fara alternative de transport dupa ce compania aeriana a hotarat sa-si intrerupa cursele pe care le avea programate.

“Investiții importante pentru județul Teleorman în toate sectoarele de transport! În domeniul rutier, construirea Drumului de Mare Viteză București – Alexandria (aproximativ 70 de km) prinde contur. În acest moment este elaborat Studiul de Fezabilitate, în baza unui contract semnat în primăvara acestui an, iar- din 2023- urmează proiectarea și demararea construcției acestui important proiect de infrastructură rutieră.

În paralel, alături de modernizarea DN52, un alt obiectiv important pentru MTI îl reprezintă infrastructura rutieră din Portul Turnu Măgurele. Mai exact, cheul acestui important port dunărean va fi refăcut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca și drumul de acces în Port. Vor mai fi realizate lucrări și pentru: Alimentarea cu apă a navelor, alimentarea cu apă pentru combaterea incendiilor, evacuarea apelor pluviale prin rigole amplasate paralel cu cheul.

Prin modernizarea infrastructurii aferente Portului Turnu Măgurele se estimează, în următorii 7 ani, o creștere a volumului de mărfuri de la 268.216 tone la 392.000 tone. A treia cursă specială #TAROM urmează să decoleze spre Larnaka (Cipru) în această seară, în jurul orei locale 21.30 pentru repatrierea a aproximativ 97 de cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, care s-au înscris până acum pe liste.

Aeronava TAROM are o capacitate de 116 locuri ceea ce face posibilă îmbarcarea unui număr suplimentar de pasageri în cazul în care există și alte solicitări din partea unor persoane care au fost afectate de anularea curselor Blue Air.

TAROM a trimis aseară o cursă aviatica speciale la Tel Aviv (Israel) și în această seară trimite o altă cursă spre Heraklion (Grecia) pentru aducerea în România a cetățenilor români în condiții de siguranță. Mulțumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt și pentru asumarea acestor misiuni speciale!”