Volodimir Zelenski Confirma Distrugerea Infrastructurii Electrice in Ucraina

Volodimir Zelenski Confirma Distrugerea Infrastructurii Electrice Ucraina

Volodimir Zelenski reclama in continuare atacurile pe care armata Rusiei le face impotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, iar asta pentru ca zone vaste din Harkov au ramas fara electricitate in cursul zilelor de ieri si astazi, generand probleme uriase pentru oameni.

Volodimir Zelenski spune ca acesta este un semn al disperarii, si ca armata rusa nu poate sa tina piept soldatilor armatei ucrainiene in momentul de fata, ceva ce desigur ca ar putea fi adevarat, daca ne uitam la ceea ce s-a intamplat in ultimele zile.

“Ieri și astăzi, armata rusă a lovit infrastructura energetică ucraineană. Sute de mii de ucraineni s-au trezit în întuneric – fără electricitate. Case, spitale, școli, infrastructură comunală… Rachetele rusești lovesc tocmai acele obiecte care nu au absolut nimic de-a face cu infrastructura Forțelor Armate ale țării noastre.

Acesta este un semn al disperării celor care au inventat acest război. Așa reacționează ei la înfrângerea forțelor ruse din regiunea Harkov. Ei nu le pot face nimic eroilor noștri de pe câmpul de luptă și de aceea Rusia își îndreaptă atacurile josnice împotriva infrastructurii civile.

Pentru a ne proteja împotriva acestui lucru, trebuie să ne consolidăm și mai mult cooperarea – toți cei din lumea liberă. Împreună putem învinge teroarea rusă. Rusia trebuie să fie recunoscută ca stat terorist. Consolidarea sancțiunilor – este necesar cel de-al optulea pachet de sancțiuni UE. Este necesară creșterea ajutorului acordat Ucrainei, în primul rând pentru a accelera furnizarea de sisteme de apărare aeriană către țara noastră.”