Ministrul Sanatatii: Atentionare de Importanta Nationala pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii Atentionare Importanta Nationala Milioane Romani

Ministrul Sanatatii transmite o atentionare de importanta nationala care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca le vorbeste tuturor oamenilor despre faptul ca exista in momentul de fata o posibilitate ca la centrala nucleara de la Zaporojie sa aiba loc un accident nuclear.

Ministrul Sanatatii spune ca nu s-a discutat in Guvernul Romaniei despre probabilitatea ca un accident nuclear sa aiba loc la Zaporojie, dar ca exista o probabilitate ca acest lucru sa se intample atat timp cat Rusia controleaza centrala nucleara si o foloseste ca scut in razboiul din Ucraina, deci romanii ar trebui sa se gandeasca sa-si ia pastilele cu iod din farmacii.

“In Guvern nu am discutat in niciun caz despre o probabilitate, ci doar despre aceasta posibilitate care cateodata, daca vreti, este adusa in lumina reflectoarelor de incidentele de pe teren. Stiti bine ca au fost zile in care au existat reportaje referitoare la bombardamente, la lupte, care se intamplau in imediata apropiere a centralei.

Ea este folosita si ca un fel de scut, din cate am inteles, de fortele ruse, si evident fiind vorba despre un obiectiv asa de mare, pentru ca centrala de la Zaporojie, din cate am inteles, este cea mai mare din Europa, si mai mult mentinerea ei sub control presupunerea alimentarea permanenta cu energie electrica.

Distrugerea statiilor de alimentare cu energie electrica a centralei sigur ca reprezinta un pericol, nu neaparat o lovitura directa, dar o situatie care poata sa duca la pierderi radioactive care, sigur, nu cred ca si sper ca nu se va intampla vreodata asa ceva, dar care trebuie luate oricum in considerare, insa nu am avut o discutie despre probabilitatea de a se intampla acest lucru.

Nu, nu am am avut (n. red. intrebat daca exista informatii secrete privind un accident nuclear la Zaporojie), si daca… va dati seama ca daca sunt informatii “sensibile”, eu nu pot sa va dau detalii. Oricum nu pot sa va dau detalii suplimentare tocmai daca exista un caracter confidential al acestor informatii.

Procentul care poate duce la acel eveniment nefericit este consistent, discutam despre o chestiune posibila, insa nu cred ca este tarziu ca fiecare dintre cei care se prezinta la medicul de familie pentru alte tipuri de afectiuni sa solicite odata cu reteta obisnuita si o prescriptie pentru iodura de potasiu pentru ei, si pentru membrii familiilor lor care sunt in situatia de a fi eligibili sa le primeasca acum.”