ALERTA WhatsApp cu un Pericol Grav pentru Telefoanele iPhone si Android

ALERTA WhatsApp Pericol Grav Telefoanele iPhone Android

WhatsApp a emis o alerta oficiala pentru miliarde de utilizatori de telefoane iPhone si Android din intreaga lume, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie un anunt pe care l-a facut, el dezvaluind o problema extrem de serioasa care a fost rezolvata de catre compania americana.

WhatsApp explica mai jos doua vulnerabilitati extrem de serioase care au fost rezolvate in aplicatiile pentru iPhone si Android, ele permitand exploatarea telefonelor daca sunt folosite, si sunt legate de modul in care aplicatia permite efectuarea de apeluri video pentru utilizatorii sai.

Conform celor de la WhatsApp Messenger, vulnerabilitatile au fost descoperite de catre inginerii companiei, fara a exista vreo dovada a faptului ca ele au fost exploatate in mod activ de catre cineva, insa sunt similare celor din 2019 care au fost folosite inclusiv impotriva CEO-ului Amazon.

WhatsApp Messenger a rezolvat aceste vulnerabilitati in cele mai recente versiuni ale aplicatiei pentru iPhone si Android, astfel ca este foarte important sa le instalam in terminalele noastre pentru a ne asigura de faptul ca beneficiem de aplicatii sigure pentru utilizare in viata de zi, cu zi.

O depășire de numere întregi în WhatsApp pentru Android înainte de v2.22.16.12, Business pentru Android înainte de v2.22.16.12, iOS înainte de v2.22.16.12, Business pentru iOS înainte de v2.22.16.12 ar putea duce la cod la distanță execuție într-un apel video stabilit.

O depășire a numărului întreg în WhatsApp pentru Android înainte de v2.22.16.2, WhatsApp pentru iOS v2.22.15.9 ar fi putut cauza execuția de cod de la distanță la primirea unui fișier video creat.