Comisia Europeana Anunta Noi Sanctiuni de Impact Impotriva Rusiei

Comisia Europeana Anunta Noi Sanctiuni de Impact Impotriva Rusiei

Comisia Europeana a anuntat astazi un nou pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, iar conform presedintelui Ursula Von der Leyen, impactul acestora va fi unul important, mai exact de nu mai putin de 7 miliarde de euro pentru economiea ruseasca si asa incercata serios de pierderile de pana acum.

Comisia Europeana continua seria sanctiunilor impuse Rusiei pentru ca in ciuda tuturor eforturilor de pana acum, se pare ca inca nu exista suficiente masuri impuse impotriva rusilor, ceea ce duce la continuarea fara oprire a conflictului din Ucraina, din pacate pentru milioane de oameni.

“Astăzi, propunem un nou pachet de sancțiuni de impact împotriva Rusiei. Nu acceptăm referendumurile false și orice fel de anexare în Ucraina. Suntem hotărâți să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare ulterioară

Rusia folosește profiturile din vânzarea combustibililor fosili pentru a-și finanța războiul. Astăzi punem baza legală pentru un plafon al prețului petrolului. Acesta va ajuta la reducerea veniturilor Rusiei și la menținerea stabilă a piețelor globale de energie.

Noile sancțiuni vor lovi și mai mult economia Rusiei, privând-o de venituri suplimentare de 7 miliarde de euro. De asemenea, propunem interdicții suplimentare privind furnizarea de servicii Rusiei și interzicerea cetățenilor UE de a participa în organele de conducere ale întreprinderilor de stat ruse.”