Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA de Interes National pentru Toti Romanii

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Interes National Toti Romanii

Ministrul Apararii a facut doua anunturi extrem de importante care vizeaza toata Romania si milioanele de romani, iar asta pentru ca vorbeste in primul rand despre razboiul din Ucraina, el discutand cu ambasadorul tarii in Romania, si reiterand pozitia pe care tara noastra o are vis-a-vis de invazia Rusiei.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos si despre situatia radarului de la Carcea, un subiect care a fost intens discutat de catre multa lume in ultima perioada, ceva ce era de asteptat, insa ceva care primeste explicatii clare si detaliate de la autoritati, avand in vedere ca este o problema de interes national.

“Împreună cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, Domnul Ihor Prokopchuk, am discutat, astăzi, despre evoluția războiului din Ucraina. Am reiterat poziția României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susține organizarea de referendumuri în regiunile ocupate.

I-am transmis Ambasadorului Ihor Prokopchuk faptul că se poate baza pe susținerea fermă a României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean, dar și pe implicarea deplină a țării noastre în sprijinirea Ucrainei și am exemplificat prin asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiați care au intrat pe teritoriul țării noastre de la declanșarea războiului, funcționarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât și prin suportul acordat în criza exportului de cereale.

Doresc să fiu foarte clar: în cazul de la Cârcea, nu există nicio îndoială, armata, parte vătămată în această situație, a acționat nu doar în litera, ci și în spiritul legii. Pus în situația în care construcția autorizată ilegal de autoritățile locale avea potențialul clar de a afecta funcționarea radarului unității militare de la Cârcea, Ministerul Apărării Naționale a demarat toate procedurile permise de lege pentru stoparea lucrărilor și anularea autorizației de construcție.

A acționat în litera legii. În paralel, Ministerul Apărării Naționale a căutat, cu bună credință, de data aceasta în spiritul legii, o soluție tehnică ce ar fi permis rezolvarea nu doar a acestei situații, ci și a altora, pe viitor: supraînălțarea antenei ar fi permis autorizarea oricărui alt proiect similar, ceea ce ar fi fost un avantaj evident pentru comunitatea locală. Și asta nu pentru samsarii de terenuri, ci pentru proiecte care au ca scop dezvoltarea locală ori punerea în valoare a potențialului local.

Pentru că Ministerul Apărării Naționale înțelege pe deplin importanța proiectelor ca investiții care generează dezvoltarea comunităților locale și prosperitatea românilor și nu poate să obstrucționeze astfel de proiecte. Cu alte cuvinte, ar fi fost înlăturate barierele care, în prezent, fac imposibilă autorizarea nu doar a construcției care face obiectul situației de față, ci a oricăror altora similare.”