Comisia Europeana cere Limitarea Substantiala a Emiterii Vizelor UE pentru Rusi

Comisia Europeana cere Limitarea Substantiala a Emiterii Vizelor UE pentru Rusi

Comisia Europeana le cere statelor membre ale Uniunii Europene sa limiteze si mai mult emiterea vizelor pentru cetatenii rusi dupa ce Rusia a hotarat sa anexeze 4 regiuni ale Ucrainei care reprezinta aproximativ 18% din teritoriul tarii, totul ca o aparenta masura de sanctionare a regimului de la Kremlin.

Comisia Europeana le cere statelor membre sa evalueze in amanunt daca un cetatean rus care cere emiterea unei vize de intrare in spatiul Uniunii Europene reprezinta un risc ridicat de securitate pentru tarile din spatiul comunitar, sau nu, iar asa ar trebui sa se reduca substantial si numarul de vize emise.

“UE spune că este necesară o „evaluare mai strictă” pentru rușii care doresc vize de turist. Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat pe 30 septembrie că statele membre UE ar trebui să fie atente în evaluarea cererilor de viză pe fondul escaladării amenințării la securitate a Rusiei.

„Statele membre trebuie să facă o evaluare foarte amănunțită a securității și, dacă o persoană ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității sau o amenințare la adresa relațiilor internaționale pentru unele dintre statele membre, acestei persoane nu ar trebui să i se elibereze viză”, a spus Johansson. citat de Reuters.”