Ministrul Transporturilor: Anunturile Oficiale de Importanta Nationala pentru Toti Romanii

Ministrul Transporturilor Anunturile Oficiale Importanta Nationala Toti Romanii

Ministrul Transporturilor ii informeaza astazi pe romanii din intreaga tara in legatura cu noile evolutii in domeniul investitiilor facute in infrastructura in diverse regiuni din toata tara, iar asta pentru ca se investeste in mod constant in infrastructura care este foarte necesara acum in multe zone din Romania.

Ministrul Transporturilor vorbeste mai jos despre necesitatea ca antreprenorii care lucreaza la proiecte de infrastructura in Romania sa fie seriosi, despre constructia unui drum nou la vama Isaccea, dar si despre podul suspendat dintre Braila si Tulcea, unul asteptat de catre multa lume deja.

“Infrastructura reprezintă șansa dezvoltării rapide a României, în actualul context complicat economic. De aceea, contractele trebuie să se deruleze în termenii stabiliți. Antreprenorii serioși ne sunt parteneri în acest efort și îi tratăm onest. Însă nu tolerăm constructori care nu își respectă obligațiile! În cazul acestora vom decide cele mai dure măsuri legal posibile.

Am participat astăzi la semnarea unui protocol de colaborare între CNAIR și Primăria Isaccea. Aceasta presupune construcția unui nou drum de acces la vama Isaccea pentru care CNAIR va asigura suportul tehnic necesar. Este un proiect esențial pentru a reduce timpii de așteptare și pentru creșterea volumului de mărfuri în acest punct vamal.

Mai mult, o legătură rutieră modernă cu punctul vamal de la Isaccea este absolut necesară, mai ales în actualul context regional. Situată la doar 150 de kilometri de cel mai mare port al României la Marea Neagră (portul Constanța), vama Isaccea este un punct strategic de legătură pentru transferul de mărfuri între România și Ucraina.

Am verificat astăzi șantierul Podului suspendat dintre Brăila și Tulcea. Reprezentantul constructorului italian (din Asocierea nipono-italiană) a prezentat un nou grafic al lucrărilor cu angajamente publice ferme: pe pod și pe drumurile de acces se va circula de la sfârșitul acestui an, iar, în vara anului viitor, întregul proiect va fi finalizat (varianta spre Jijila și descărcarea în Drumul Expres Galați- Brăila).”