Volodimir Zelenski: Mesajul pentru Consiliul Europei si Atacurile din Zaporojie

Volodimir Zelenski Mesajul pentru Consiliul Europei si Atacurile din Zaporojie

Volodimir Zelenski vorbeste intr-un mesaj pentru Consiliul Europei despre imensul efort pe care il face Ucraina in momentul de fata pentru a asigura securitatea in Europa, tinand Rusia la distanta prin luptele pe care le duce in teritoriul sau.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea inclusiv despre atacurile care au loc in Zaporojie, si brutalitatea cu care rusii continua sa ucida foarte multi oameni in momentul de fata.

“Pacea în Europa nu este un stat, ci o sarcină. Valorile noastre, prevalența și puterea lor nu sunt un dat, ci o sarcină. Democrația nu este ceva ce poate fi întotdeauna, pentru că există deja acum, și, de asemenea, sarcina. De asemenea, securitatea nu este o stare, nu un dat, nu o moștenire care poate fi primită sau transferată, ci o sarcină.

Este o sarcină în continuă reînnoire, care nu poate fi abandonată niciodată și care are mereu nevoie de gânduri, pași și soluții noi. Și mai ales acum – într-un moment în care Europa este atacată atât de brutal și pe mai multe niveluri de către cel mai anti-european stat al lumii moderne – Rusia. El a subliniat acest lucru în cadrul reuniunii Consiliului European.

Zaporizhzhia este supusă atacurilor masive cu rachete în fiecare zi. Orașul este situat pe râul Nipru, vizavi de cea mai mare centrală nucleară din Europa. Într-unul dintre atacuri, agresorul a ucis 30 de persoane deodată. Și acesta este doar o lovitură cu rachete rusești. Un atac deliberat asupra civililor. Crima conștientă.”