Rusia se Chinuie sa Convinga Belarus sa Atace Ucraina prin Estul Tarii

Rusia se Chinuie sa Convinga Belarus sa Atace Ucraina prin Estul Tarii

Rusia incearca sa atraga din nou Belarusul in razboiul din Ucraina, iar asta deoarece Vladimir Putin face eforturi pentru a-l convinge pe Lukasenko sa declare razboi tarii sale vecine, si sa isi trimita soldatii pe teritoriul ei, ceva ce pana in momentul de fata nu s-a intamplat, din fericire.

Belarus are 6.000 de soldati la granita de est a Ucrainei in momentul de fata, insa refuza sa-I trimita in lupta, chiar daca deschiderea unui nou front in acea zona, cu Cernobyl si Kiev la distante nu foarte mari, ar genera probleme extrem de mari pentru armata Ucraineana.

“Putin încearcă din nou să tragă Belarusul într-un război deschis împotriva Ucrainei. Putin se întâlnește frecvent cu Lukașenko și încearcă să-l convingă să se alăture pe deplin Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat Vadym Skibitsky, șef adjunct al serviciilor secrete militare din Ucraina.

Potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei, în apropierea graniței cu Ucraina sunt staționate șase batalioane din Belarus (aproximativ 6.000 de oameni). Putin a încercat deja să tragă Belarusul într-un război deschis împotriva Ucrainei în martie, după ce Rusia a organizat atacuri aeriene asupra Belarusului și a dat vina pe Ucraina pentru ele.”