Virgil Popescu: Masurile Importante Anuntate Oficial pentru Milioane de Romani

Virgil Popescu Masurile Importante Anuntate Oficial Milioane Romani

Virgil Popescu le vorbeste romanilor din intreaga tara despre una dintre masurile extrem de importante care sunt luate pentru milioane de romani in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre fondul de modernizare care ofera finantari pentru invstitii in retelele de distributie a energiei electrice.

Virgil Popescu explica mai jos ce inseamna investitiile nerambursabile pentru proiecte de investitii in inrastructura energetica din Romania pentru asigurarea securitatii energetice a tarii noastre in fata Rusiei, dar si pentru a oferi in viitor preturi mai bune pentru energie electrica si gaze naturale pentru romanii din toata tara.

“Fondul pentru Modernizare! Se pot accesa finanțări pentru sprijinirea investițiilor pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice! Data deschidere apel de proiecte: 11 octombrie – ora 14.00! Data și ora de închidere depunere de proiecte: 30 iunie 2024 ora 17.00!

Se poate obține finanțare nerambursabilă pentru proiecte de investiții în infrastructura energetică, respectiv: modernizarea și realizarea de noi tronsoane în rețele de transport și distribuție de energie electrică și gaze naturale, inclusiv pentru tranziția de rețele de transport și distribuție a gazelor naturale capabile să preia hidrogen verde și pentru construirea și modernizarea depozitelor de înmagazinare a gazelor naturale și pentru creșterea nivelului de interconectivitate al rețelei electrice de transport!

Solicitanții eligibili sunt: Operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari definiți în Legea nr.123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale, cu modificările și completările ulterioare, art. 3, pct. 70. Bugetul alocat apelului de proiecte este de 1.103.442.829 euro prin Decizia COM nr. MF 2022 – 1 RO 0 – 017/23.05.2022 totalul aprobat pentru anul 2022 este în valoare de 100.000.000 euro.

Sprijinul public estimat din partea Fondului pentru Modernizare este de 80% din cheltuielile eligibile. Finanțarea se acordă în lei sub forma rambursăii cheltuielilor efectuate, respectiv: Valoare minimă 5.000.000 euro fără TVA. Valoare maximă 50.000.000 euro fără TVA.”