Volodimir Zelenski: Anunturile in Urma Noilor Atacuri cu Rachete din Ucraina

Volodimir Zelenski Anunturile in Urma Noilor Atacuri cu Rachete din Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste despre atacurile nemiloase ale Rusiei din ultimele zile, despre rachetele si dronele lansate de catre rusi impotriva Ucrainei, dar si despre ceea ce a fost doborat multumita sistemelor de aparare antiaeriana care sunt oferite de catre tarile occidentale.

“Inamicul a lansat un al doilea val de atacuri teroriste împotriva țării noastre. Până în această dimineață, au fost doborâte 28 de rachete, dintre care 20 au fost doborâte. Peste 15 drone, aproape toate sunt drone de atac iraniene. Majoritatea sunt doborâte.

Lucrările de restaurare au loc destul de rapid și eficient în toată țara. Dacă nu ar fi fost grevele de astăzi, ar fi restabilit deja alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu apă și comunicațiile pe care teroriștii le-au deteriorat ieri. Și astăzi, Rusia va realiza un singur lucru suplimentar: ne va întârzia puțin recuperarea.

Acolo unde au fost distrugeri, infrastructura va fi reînnoită peste tot. Acolo unde au fost pierderi, există deja sau va fi construcție. Acolo unde au existat speranțe ale inamicului, vor fi ruine ale statului rus.

Umanitatea și umanitatea sunt mai puternice decât orice terorist. Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru victoria noastră!

Copii sau adulți. Obiect educativ sau cultural. Un obiect de infrastructură critică sau, de exemplu, un memorial pentru victimele Holocaustului. Toate acestea sunt ținte egale pentru Rusia.

Peste 2.600 de unități educaționale au fost deja distruse sau avariate de atacurile teroriste rusești. 540 este numărul total de obiecte din patrimoniul cultural, instituții culturale și clădiri de cult avariate de loviturile rusești în Ucraina în timpul războiului de amploare, din 24 februarie. Aproape 200 de temple distruse sau avariate!

Mulțumesc UNESCO pentru sprijinul Ucrainei în acest moment și pentru toate declarațiile de principiu care au fost făcute pentru a proteja Ucraina și cultura de agresiunea rusă. Dar totuși, sunt necesari pași noi – pași pe care Rusia îi va simți.”