Comisia Europeana Anunta un Nou Pachet de Ajutor Militar in Ucraina

Comisia Europeana Anunta un Nou Pachet de Ajutor Militar in Ucraina

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial un nou pachet de ajutor militar urias care va fi oferit Ucrainei pentru a putea face fata Rusiei in razboiul pe care il duce acum, si vorbim despre 3 miliarde de dolari in munitie, echipamente, tehnica militara, care vor ajunge in Ucraina in urmatoarele saptamani si luni.

Comisia Europeana sustine de cateva luni eforturile Ucrainei de a face fata atacurilor constante care vin din partea Rusiei, iar ajutorul nu se va opri aici pentru ca e nevoie de mult mai multe actiuni pentru ca ucrainienii sa aiba capacitatea de a se proteja, dar si de a raspunde atacurilor venite din partea rusilor.

“Din punctul de vedere al sprijinului nostru pentru Ucraina, voi informa membrii NATO că urmează să aprobăm – sper luni viitoare, la Luxemburg – o nouă tranșă din sprijinul nostru militar pentru forțele armate ucrainene. Acesta va ajunge la peste 3 miliarde EUR din resursele Facilității europene pentru pace. De asemenea, [i voi informa] despre înființarea unei misiuni militare de pregătire pentru sprijinirea armatei ucrainene.

În momentul de față, când Putin crește escalada, trebuie să continuăm cu hotărâre sprijinul nostru pentru Ucraina atât cât este necesar și atât timp cât este nevoie. Vom continua să oferim sprijin militar pentru a face față oricărui tip de atac militar rusesc, oricărei escalade a războiului. Vrem să căutăm cât mai curând o soluție diplomatică la acest război. Dar ne vom confrunta cu hotărâre și cu sprijin militar sporit pentru Ucraina, oricărei escalade din partea Rusiei.”