Marea Britanie va Furniza Rachete Sol-Aer AMRAAM Ucrainei

Marea Britanie va Furniza Rachete Sol-Aer AMRAAM Ucrainei

Marea Britanie a luat hotararea de a ii furniza Ucrainei rachete pentru aparare antiaeriana care sa o ajute sa respinga bombardamentele cu rachete pe care Rusii le tot lanseaza in ultima perioada, si vorbim despre rachete AMRAAM de ultima generatie, ele putand sa ajute ucrainienii sa evite pierderea de vieti omenesti.

Marea Britanie a furnizat foarte multa munitiei Ucrainei in perioada razboiului cu Rusia, dar separat de munitie, a livrat si tehnica militara de ultima generatie pe care ucrainienii au folosit-o pentru a-si proteja infrastructura, dar si a reduce substantial pierderile de vieti omenesti.

“Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete de apărare aeriană. Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că Regatul Unit va livra Ucrainei rachete AMRAAM. „Ultimele lovituri fără discriminare ale Rusiei asupra zonelor civile din Ucraina justifică sprijin suplimentar pentru cei care încearcă să-și apere națiunea.

Așa că astăzi am autorizat furnizarea de rachete antiaeriene AMRAAM către Ucraina”, a spus Wallace, relatează The Guardian. „Aceste arme vor ajuta Ucraina să-și apere cerul de atacuri și să-și consolideze apărarea generală împotriva rachetei alături de NASAMS din SUA”, a adăugat el.”