NATO Anunta ce Ajutor Militar Pregateste pentru Ucraina in Perioada Urmatoare

NATO Anunta ce Ajutor Militar Pregateste pentru Ucraina in Perioada Urmatoare

NATO vorbeste in mod oficial mai jos despre ajutorul foarte important pe care vrea sa il ofere in continuare Ucrainei in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca vorbim despre masuri foarte importante pentru a sustine atat contraofensiva din sudul tarii, cat si apararea din diverse zone ale tarii.

“NATO își intensifică sprijinul pentru Ucraina, întărește descurajarea și apărarea. Vorbind după o întâlnire de două zile a miniștrilor Apărării NATO la Bruxelles, secretarul general Jens Stoltenberg a lăudat condamnarea de către Adunarea Generală a ONU a tentativei de anexare ilegală de către Rusia a patru regiuni din Ucraina.

❝Acesta este un mesaj clar și puternic că Rusia este izolată și că lumea este alături de Ucraina❞, a spus secretarul general, reiterând că NATO nu este parte la conflict, dar că Aliații vor continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Pentru a spori și mai mult apărarea ucraineană, secretarul general a anunțat că NATO va furniza în curând Ucrainei sute de bruiaj de drone pentru a fi utilizate împotriva dronelor rusești și iraniene.

Abordând recentele amenințări nucleare ale Rusiei, secretarul general a precizat că retorica nucleară a președintelui Putin este periculoasă și iresponsabilă și că orice utilizare a armelor nucleare de către Rusia ar avea „consecințe grave❞.

NATO va organiza săptămâna viitoare exercițiul anual de pregătire nucleară de rutină, a spus dl Stoltenberg, adăugând că planificarea exercițiului a început cu multe luni în urmă.

De asemenea, miniștrii au luat decizii de a crește stocurile de muniție ale Aliaților și de a accelera livrarea de capabilități după luni de transporturi de arme aliate în Ucraina. Acest lucru implică ❝furnizarea industriei cu cererea pe termen lung de care au nevoie pentru a crește producția❞, a spus dl Stoltenberg.

Aliații au convenit, de asemenea, să sporească și mai mult reziliența infrastructurii submarine și energetice critice. În urma sabotajului asupra conductelor Nord Stream, NATO și-a dublat prezența în Marea Baltică și Marea Nordului la 30 de nave, sprijinite de avioane de patrulare maritimă și de capabilități submarine.”