Ministrul Apararii: Noua Informare Oficiala, ce Transmite Romanilor Astazi

Ministrul Apararii Noua Informare Oficiala Transmite Romanilor Astazi

Ministrul Apararii a publicat o informare de interes pentru romanii din intreaga tara, una despre care ar trebui sa stie multa lume in momentul de fata, iar asta pentru ca a luat decizia ca in cursul urmatoarelor 2 zile sa faca o vizita oficiala in Georgia pentru a discuta cu omologul sau despre razboiul din Rusia.

Ministrul Apararii merge in George la doar cateva zile dupa o intalnire foarte importanta a ministrilor omologi din tarile care fac parte din NATO, si aveti mai jos o parte din anuntul facut in urma acestei intalniri, tarile aliate dorind sa-si creasca substantial colaborarea in perioada urmatoare din cauza amenintarii ruse.

“La invitația ministrului apărării din Georgia, Domnul Juansher Burchuladze, mă aflu, astăzi și mâine, la Tbilisi. Discuțiile cu omologul meu georgian vor include aspecte legate de situația de securitate din regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina, dar vom analiza împreună și stadiul relațiilor de cooperare bilaterală în domeniul militar și în context regional și al organismelor internaționale din care fac parte România și Georgia.

În cursul zilei de marți voi avea o întâlnire cu prim-ministrul georgian, Irakli Garibashvili, și voi participa la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Memorialul soldaților georgieni căzuți în luptele din Abhazia în 1993.

Suntem angajati să continuăm implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid privind întărirea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, precum și adaptarea pe termen lung a acesteia.

Ne bazăm pe Aliați să continue implementarea angajamentelor asumate și să contribuie cu forțe suplimentare robuste, cu nivel ridicat de operativitate, pe Flancul Estic, care să poată fi redimensionate de la nivel grupurilor de luptă existente, până la nivel brigadă, la nevoie, susținute de forțe de întărire credibile și rapid dislocabile, cu echipament prepoziționat și capacitate consolidată de comandă și control.

Operaționalizarea noilor Grupuri de Luptă rămâne o prioritate majoră, în vederea asigurării unei posturi aliate credibile, coerente și integrate. Legătura transatlantică rămâne indispensabilă pentru consolidarea unei posturi credibile de descurajare și apărare.”