Ministrul Sanatatii: 2 Anunturi de ULTIMA ORA pentru Toti Romanii, ce Trebuie sa Stim

Ministrul Sanatatii 2 Anunturi ULTIMA ORA Toti Romanii Trebuie Stim

Ministrul Sanatatii a facut doua anunturi importante care ii vizeaza pe toti romanii din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca le spune oamenilor despre o decizie care a fost luata in mod oficial, el participand la o conferinta internationala din Cuba, unde va semna si parteneriate cu autoritatile locale.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce insemnatate are documentul de cooperare care va fi semnat in cadrul acestei conferinte la care participa 30 de omologi din intreaga lume, iar separat se confirma si un nou caz de infectare cu variola maimutei in Romania, mai multe detalii fiind in informatiile care sunt disponibile mai jos.

“Participarea prof. univ. dr. Alexandru Rafila, la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, se află în aceste zile într-o vizită oficială în Republica Cuba. În cadrul vizitei în Republica Cuba, Alexandru Rafila participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este: “Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”.

La acest eveniment participă delegații din peste 80 de țări, cu prezența a 30 de miniștri ai Sănătății și a altor lideri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătăţii, Organizației Panamericane a Sănătății și ai altor agenții internaționale. În cadrul Conferinței internaționale, profesorul Alexandru Rafila va susține o intervenție în panelul „Politici de sănătate ca răspuns la Agenda pentru Sănătate 2030 din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”. Totodată, mâine va avea loc semnarea Acordului de cooperare în domeniul Sănătății între Guvernul României și Guvernul Republicii Cuba.

Documentul va reglementa cadrul legal de cooperare în domeniul sănătăţii: serviciile de sănătate publică; prevenirea și controlul bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, etc.). Acordul bilateral româno-cubanez include, pe lângă schimbul de informații în domeniul medical între cele două țări, vizite de studiu și participarea specialiștilor din ambele țări la conferințe științifice.

De asemenea, vizita lui Alexandru Rafila în Republica Cuba cuprinde întâlniri cu omologi din statele din Regiunea Caraibilor pentru dezvoltarea colaborării în domeniul medical. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila se va întâlni și cu conducerea unor spitale din Havana, cu directorul companiei farmaceutice BioCubaFarma și cu conducerea altor instituții medicale locale. Dezvoltarea colaborării extinse cu Republica Cuba în domeniul sănătăţii și în producția de medicamente reprezintă un bun model de dezvoltare a relațiilor bilaterale în interesul pacienților din cele două țări.

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 44 de ani, din București. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare. Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 41 de pacienți. Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 6 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.”