Soldatii Armatei Romane au Participat la Exercitiul Multinational SARMIS 22

Soldatii Armatei Romane au Participat la Exercitiul Multinational SARMIS 22

Soldatii Armatei Romane au participat la o noua serie de exercitii militare multinationale desfasurate sub denumirea SARMIS 22/OLT 22, ele implicand nu mai putin de 1.500 de militari si 240 de mijloace tehnice, deci vorbim despre un exercitiu de amploare care a implicat trupe ale mai multor tari.

Separat de soldatii din Armata Romana, la aceste exercitii militare au participat deasemenea si cei din SUA si Marea Britanie, astfel ca vorbim despre o crestere a nivelului de cooperare intre trupele tarii noastre si cele ale tarilor aliate, un element extrem de important in plin razboi in Ucraina.

Exercițiul multinațional SARMIS 22 / OLT 22!

În perioada 03-14 octombrie a avut loc exercițiul multinațional SARMIS 22 / OLT 22, planificat și condus de Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa, în care 1500 de militari, folosind 240 de mijloace tehnice s-au instruit în zone cu altitudinea medie de 1600 de metri. Pentru prima dată, la SARMIS 22 a fost conectat exercițiul de instruire OLT al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Timp de două săptămâni, în zona Brădet-Grohotiș-Trăisteni-Valea Doftanei, vânătorilor de Munte ai Brigăzii 2 „Sarmizegetusa” li s-au alăturat structuri din Batalionul 2 Royal Gurka Rifles, Regimentul 26 de Infanterie „Blue Spaders” din Divizia 101 Aeropurtată, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” (culegere de informații, supraveghere și cercetare) și au fost sprijiniți de elemente ale Forțelor Aeriene Române, alături de Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Ca element de noutate, structura de sprijin medical operațional încadrată cu personal medical al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a fost dislocată în raionul Brădet pe timpul întregului exercițiu și a acționat în sprijinul brigăzii de vânători de munte.

Elicoptere de la Baza 71 Aeriană din Câmpa Turzii și Baza 90 Transport Aerian din Otopeni au oferit cadrul necesar atât instruirii la îmbarcarea și debarcarea din aeronavă, cât și la introducerea în luptă, pe calea aerului, a unui detașament de întoarcere.

Un alt element de noutate a fost transportul unor piese de artilerie de calibrul 120 mm pe calea aerului și punerea acestora în poziție de tragere, pe vârf de munte.

Penultima zi a exercițiului a fost dedicată unor activități sportive și aplicativ militare la care au luat parte echipe reprezentative ale structurilor române, britanice și americane.

Ceremonia de închidere a exercițiului a avut loc joi, 13 octombrie, la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte din Brașov.