Volodimir Zelenski: Mesajul Foarte Serios pentru Cetatenii din Ucraina

Volodimir Zelenski Mesajul Foarte Serios pentru Cetatenii din Ucraina

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, anunta ca in anumite regiuni ale tarii sale este necesara limitarea furnizarii energiei electrice din cauza bombardamentelor pe care le tot face Rusia, iar asta pentru ca elemente importante de infrastructura au fost lovite de catre rusi.

Volodimir Zelenski le cere cetatenilor sa reduca atat cat pot consumul in orele de varf pentru ca reteaua sa reziste si sa nu mai existe intreruperi ale furnizarii, lucru care a fost deja realizat in Kiev, dar e posibil sa fie nevoie de acelasi lucru si in alte zone din tara.

“Din cauza terorii rachetelor rusești din unele orașe și regiuni ale Ucrainei, lucrătorii energetici trebuie să limiteze furnizarea de energie electrică, astfel încât întregul sistem să funcționeze stabil.

Dar va fi posibil să se evite astfel de întreruperi de stabilizare dacă toți din Ucraina ne tratăm în mod conștient consumul în orele de vârf. Acesta este un lucru mic pentru viața fiecărei persoane – dar extrem de tangibil în întregul sistem energetic.

De exemplu, sâmbăta aceasta locuitorii din regiunea Cernihiv și-au limitat consumul de energie electrică cu 20 la sută. Și în general în țară în medie – cu 10 la sută. Kiev și regiunea – doar cu 7 la sută.

Vă rugăm să faceți mai mult – dacă aveți ocazia. De la 17:00 la 23:00 trebuie să ne reducem consumul de energie electrică. Acesta este un pas care, alături de alții, va asigura eșecul planurilor teroriste rusești.

Sunt recunoscător tuturor celor care apără Ucraina! Sunt recunoscător tuturor celor care luptă, lucrează și ajută pentru victoria noastră! Unitatea și acțiunile comune sunt forța noastră! Glorie Ucrainei!”