NATO va Sustine Suedia si Finlanda in Cazul Oricaror Presiuni facute de Rusia

NATO va Sustine Suedia si Finlanda in Cazul Oricaror Presiuni facute de Rusia

NATO va sustine Suedia si Finlanda in fata oricarei presiuni care poate fi pusa pe tarile care sunt in proces de aderare la alianta in momentul de fata, afirmatia fiind facuta de catre secretarul general Jens Stoltenberg, si ea vine sa asigure tarile de ajutorul aliatilor in cazul in care ar putea fi supuse agresiunilor.

NATO “apara orice inch de teritoriu” al tarilor aliate in cazul unor atacuri, iar desi Suedia si Finlanda nu sunt inca parte a aliantei, vor beneficia de sprijinul aliatilor, desi este extrem de improbabil ca Rusia sa declanseze vreun atac impotriva lor, stiind foarte bine ce fel de raspuns va primi din partea tarilor aliate.

“Ei bine, ceea ce facem împreună este să ne asigurăm că acordul care a fost semnat între Turcia, Finlanda și Suedia la Madrid este pus în aplicare. Și salut eforturile pe care Suedia le-a făcut deja pentru a pune în aplicare acordul, nu numai prin declararea clară că este pregătită să intensifice cooperarea în ceea ce privește lupta împotriva terorismului, ci și întărirea legislației suedeze, inclusiv prin interzicerea apartenenței la organizații teroriste.

Inclusiv PKK; ridicarea restricțiilor la exporturile de arme; și, de asemenea, stabilirea mecanismului permanent, care este o platformă pentru a face schimb de mai multe informații și, de asemenea, pentru a face mai mult în ceea ce privește informațiile și, de asemenea, în schimbul de informații între țările implicate.

Deci, vestea bună este că ceea ce am văzut până acum este cel mai rapid proces de aderare din istoria modernă a NATO. 28 de aliați au ratificat deja acordul. Și, de asemenea, trebuie să ne amintim că Finlanda și Suedia se află într-un loc foarte diferit acum decât înainte de a solicita aderarea, cu o prezență mai mare a NATO în regiunea baltică, Suedia și Finlanda se integrează în structurile civile și militare ale NATO. Este de neconceput ca Aliații NATO să nu acționeze dacă există vreo formă de presiune împotriva Suediei și Finlandei. Poate vrei să adaugi ceva ?”