Ursula Von der Leyen Acuza Rusia de Noi Crime de Razboi in Ucraina

Ursula Von der Leyen Acuza Rusia de Noi Crime de Razboi in Ucraina

Ursula Von der Leyen acuza Rusia de crime de razboi in urma atacuriloe indreptate impotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, iar asta pentru ca din cauza lor sunt lasate foarte multe familii fara surse de apa, electricitate si incalzire, iar pe timp de iarna acestea sunt necesitati de baza pentru oameni.

Ursula Von der Leyen a acuzat Rusia in foarte multe randuri in legatura cu foarte multe crime de razboi care au si fost documentate pe teritoriul Ucrainei, iar toate aceste acte continua sa mentina hotararea europenilor de a sustine ucrainienii pe toata perioada de desfasurare a razboiului.

“Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile, în special a energiei electrice, sunt crime de război. Tăierea bărbaților, femeilor, copiilor de apă, electricitate și încălzire odată cu venirea iernii – acestea sunt acte de teroare pură. Și trebuie să o numim așa.

Am propus un pachet legislativ puternic pentru a aborda criza energetică: Pooling – cu achiziție comună de gaze la nivelul UE; Economisirea energiei; Împărtășirea gazelor și manifestarea solidarității în întreaga UE; Mecanisme de preț pentru a aborda vârfurile. Intenționăm să stimulăm și mai mult investițiile cu #REPowerEU.”