Ministrul Sanatatii: Hotararea Importanta de ULTIMA ORA Anuntata pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Hotararea Importanta ULTIMA ORA Anuntata Toti Romanii

Ministrul Sanatatii a luat o hotarare foarte importanta pentru toata Romania, ea aducand masuri care vor produce schimbari majore pentru foarte multi romani din toata tara, iar asta pentru ca intr-un nou ordin vorbeste despre evaluarea anuala a activitatii managerului de spital public si reevaluarea sa.

Ministrul Sanatatii explica foarte mar mai jos unele dintre conditiile pentru evaluarea calitatii activitatii unui managert al unui spital public, sau reevaluarea sa, totul ca parte a unor modificari foarte mari menite sa imbunatateasca substantial calitatea serviciilor de care beneficiaza romanii in spitale.

“Evaluarea anuală a activității managerului de spital public și/sau reevaluarea în condițiile art. 4 se fac de comisii de evaluare formate din președinte, 4 membri și un secretariat format din 1-2 persoane, numite prin ordin al ministrului sănătății sau, după caz, prin act administrativ emis de conducătorul ministerelor sau instituțiilor cu rețea sanitară proprie.

În vederea realizării evaluării anuale a activității managerului de spital public, managerul înaintează comisiei de evaluare dosarul, care cuprinde obligatoriu următoarele documente: copia contractului de management și a actelor adiționale la acesta; documentele care susțin punctajul acordat la fiecare indicator de performanță, după cum urmează: statul de funcții pe anul evaluat, aprobat conform legii.

Situația financiară încheiată la data de 31 decembrie a anului evaluat; formularele tip dare de seamă statistică pentru anul evaluat (cod MS 60.4.4A, cap. 2; cod MS 60.4.4, cap. 3; cod MS 60.4.4.A, cap. 14), centralizatorul – cod MS 60.4.4, cap. 15 «Personalul mediu și superior sanitar pe tipuri de unități», centralizatorul – cod MS 60.4.4, cap. 15 «Personalul mediu și superior sanitar pe tipuri de unități».

Completate în conformitate cu statul de funcții aprobat al unității, centralizatorul activității spitalului – cod 19.15, darea de seamă statistică pentru anul evaluat (cod MS 60.4.2, cap. 1 «Principalii indicatori ai cunoașterii sănătății, pe anul evaluat, pentru fiecare spital», câte un document semnat și ștampilat, completat numai cu pct. 10 «Infecții interioare din spital»);

Copii de pe actele de control ale tuturor organismelor abilitate; raportul de autoevaluare al managerului spitalului public (în cuprinsul acestuia se au în vedere acțiunile organizate și desfășurate pe parcursul anului evaluat privind: modul de îndeplinire a indicatorilor și criteriilor de performanță, proceduri interne de evaluare și control, elaborare de acte normative cu caracter intern, măsuri întreprinse pentru eficientizarea activității unității și creșterea calității actului medical, gestionarea eventualelor situații de criză apărute la nivelul spitalului public etc.); managerul spitalului public răspunde pentru realitatea și corectitudinea datelor puse la dispoziția comisiei de evaluare, conform legii.”