Rusia Arunca Ucraina intr-o Catastrofa Umanitara cu Recentele Bombardamente

Rusia Arunca Ucraina intr-o Catastrofa Umanitara cu Recentele Bombardamente

Rusia arunca Ucraina intr-o catastrofa umanitara, conform premierului de la Kiev, iar asta din cauza faptului ca recentele atacuri asupra infrastructurii energetice a tarii au provocat numeroase probleme cu furnizarea de energie electrica in foarte multe regiuni ale tarii.

Premierul Ucrainei spune ca ucrainienii ar putea fugi in masa catre vestul Europei din cauza lipsei electricitatii, caldurii, sau a apei potabile, ceva ce am vazut intamplandu-se in alte tari decimate de razboaie, astfel ca se cere interventia Occidentului pentru a se evita aceasta situatie.

“Rusia cufundă Ucraina într-o catastrofă umanitară atacând infrastructura energetică. Prim-ministrul Denys Shmyhal a declarat pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine că Rusia dorește ca Ucraina să aibă „o iarnă rece în care mulți oameni ar putea literalmente să înghețe până la moarte”.

Acest lucru poate duce la o „catastrofă umanitară planificată, cum nu a văzut-o Europa de la al Doilea Război Mondial”, a spus el, adăugând că ucrainenii ar putea fugi în masă în Europa din cauza atacurilor ruse asupra infrastructurii energetice.”