Declaratia lui Volodimir Zelenski la 8 Luni de Razboi cu Rusia

Declaratia lui Volodimir Zelenski la 8 Luni de Razboi cu Rusia

Volodimir Zelenski anunta eliberarea unor noi teritorii de sub ocupatia rusa in ultimele zile, armata Ucrainei reusind sa scoata tot mai multe localitati de sub controlul Rusiei, iar asta in ciuda faptului ca sufera deasemenea pierderi serioase pe partea de inrastructura.

Volodimir Zelenski spune deasemenea ca Rusia risca sa piarda foarte mult daca nu va castiga razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca exista multe popoare asuprite de catre rusi care vor avea curajul de a isi cere libertea incurajate de succesul ucrainienilor.

“Astăzi sunt exact opt luni de război la scară largă. Ce s-a realizat în acest timp?

Am apărat independența statului nostru – iar Rusia nu poate schimba asta. Eliberăm pământul ucrainean pas cu pas. Donbas, regiunea Harkiv, regiunea Herson sunt acum auzite. Dar atât regiunea Zaporijia, cât și Crimeea vor suna: va veni timpul – și toată Ucraina va fi liberă.

Ucraina sparge așa-numita a doua armată a lumii – iar de acum încolo Rusia va fi doar un pion. Ei cerșesc ceva în Iran, încearcă să stoarcă ceva din țările occidentale – inventând diverse prostii despre Ucraina, intimidând, înșelând…

Niciodată Rusia nu va mai fi o entitate care poate dicta ceva cuiva. Ea nu mai are potențialul de a dicta. Lumea o vede. Potențialul rusesc este irosit acum cu această nebunie – cu un război împotriva statului nostru și a întregii lumi libere.

A fost expunere la gaz – nu. A existat influență militară – se evaporă. Era o greutate politică – acum izolarea din ce în ce mai mare. Au existat ambiții ideologice – acum doar dezgust.

Și aceasta este o schimbare foarte importantă în configurația din partea noastră a Eurasiei: cu cât Rusia pierde acum mai mult din potențialul său, cu atât mai multă libertate reală vor obține toate popoarele atât lângă Rusia, cât și în interiorul granițelor sale. Ucraina – în primul rând.”