Ministrul Educatiei: Anuntul Important de ULTIMA ORA pentru Multi Elevi din Scoli

Ministrul Educatiei Anuntul Important ULTIMA ORA Multi Elevi Scoli

Ministrul Educatiei a aprobat ceva ce anuntase inca de acum cateva saptamani de zile pentru elevii si scolile din toata Romania, iar asta pentru ca atunci a fost afirmat in mod oficial faptul ca in baza unei colaborari care va fi facuta cu Banca Mondiala, vor fi oferite fonduri pentru programul PNRAS in urmatoarele luni.

Ministrul Educatiei a promis ca va continua proiectele pe care fostul ministru le-a inceput in ceea ce priveste reducerea abandonului scolar, astfel ca vom vedea inclusiv alti bani multumita finantarilor care sunt oferite prin PNRR pentru scolile si elevii din Romania, peste 1 miliard de euro urmand a fi folositi in aceste scopuri.

„Ministerul Educației, în colaborare cu Banca Mondială, a realizat și publicat Ghidul beneficiarului – Schema de granturi PNRAS (inclusiv anexele). Documentul își propune să răspundă la toate posibilele întrebări adresate atât de către inspectoratele școlare, cât și de către beneficiari, având scopul de a fi un instrument de sprijin pentru școli în implementarea proiectelor.

Ghidul include informații cu privire la managementul proiectelor pentru respectarea indicatorilor, asigurarea vizibilității, raportări, flux de activități, sustenabilitate, acte adiționale etc. De asemenea, oferă informații și clarificări privind aspectele financiare, juridice, derularea achizițiilor publice și alte elemente necesare pentru o implementare optimă.

Reamintim că, în cadrul primei runde a Schemei de Granturi Programul Național Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), au fost semnate 1.409 contracte de finanțare cu unitățile de învățământ ale căror proiecte au fost admise. Suma totală contractată a fost de 962,032,795.32 lei (fără TVA).

Acest prim pas din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar va fi urmat de două noi apeluri de proiecte pentru școlile cu risc ridicat și mediu de abandon școlar (potrivit indicatorului MATE – Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație) și de un apel destinat școlilor mici.

În acest mod, cel puțin 2.500 de unități de invățământ preuniversitar de stat vor beneficia de sprijin în funcție de nevoile și de problemele specifice care conduc la abandon și la părăsirea timpurie a școlii.”