Volodimir Zelenski Vorbeste despre Atacurile din Regiunea Donetk

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Atacurile din Regiunea Donetk

Volodimir Zelenski vorbeste despre luptele grele pe care Ucraina le da in momentul de fata in regiunea Donetk, acolo unde soldatii tarii sale continua sa provoace pagube substantiale armatei Rusiei in momenutl de fata pentru a elibera cat mai multe teritorii.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre constantele atacuri aeriene desfasurate impotriva tarii sale in aceasta perioada, atacuri care deasemenea provoaca pagube serioase in infrastructura pe care o are tara sa, dar cu toate acestea, ucrainienii lupta pentru libertate.

“Luptele aprige continuă în regiunea Donețk – direcția Bakhmut, Avdiyivka. Toți soldații noștri care dețin poziții în aceste direcții în regiunea Donețk sunt pur și simplu eroi. Acțiunile active în alte direcții continuă. Astăzi aș dori să recunosc soldații Brigăzii 25 Aeropurtate pentru curajul lor în eliberarea teritoriilor ocupate din regiunea Luhansk.

Astăzi, în timpul zilei, alarma aeriană a fost de mai multe ori pe cea mai mare parte a teritoriului statului nostru. Forțele aeriene au rezultate: un alt elicopter al ocupanților a fost doborât, o altă dronă. Numărul total de aeronave rusești doborâte se apropie de două sute cincizeci.

Ocupanții ruși au pierdut deja atât de multe echipamente – aviație și altele – pe cât majoritatea armatelor lumii pur și simplu nu au și nu vor avea niciodată în serviciu. Rusia nu va putea restabili aceste pierderi. Mulțumesc tuturor luptătorilor noștri pentru o astfel de demilitarizare treptată și ireversibilă a inamicului. Slavă tuturor celor care luptă și lucrează pentru libertatea Ucrainei!

Nu vom renunța la lupta noastră. Vrem lucruri simple și clare: să ne eliberăm pământul, să garantăm siguranța poporului nostru, să dăm pace ucrainenilor. Vom continua să protejăm și, sunt sigur, vom proteja Ucraina și libertatea noastră.”