Comisia Europeana a Platit 2.6 Miliarde de Euro Romaniei in cadrul PNRR

Comisia Europeana a Platit 2.6 Miliarde de Euro Romaniei in cadrul PNRR

Comisia Europeana a confirmat in mod oficial astazi faptul ca a facut prima plata in valoare de 2.6 miliarde de euro catre Romania ca parte a PNRR, o masura care incurajeaza tara noastra sa isi continue proiectele asumate ca parte a acestui proiect de importanta natioanala care se intinde pe mai multi ani.

Comisia Europeana a primit de la Romania mai multe cereri de plata pentru PNRR pana in momentul de fata, si va face platile esalonat dupa verificarea cererilor trimise de catre Guvernul de la Bucuresti, astfel ca vom mai afla in viitorul nu foarte indepartat despre tot ceea ce va mai fi platit.

“Comisia Europeană a făcut astăzi, prima plată în valoare de 2,6 miliarde EUR către România în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență! Suma plătită a fost posibilă prin îndeplinirea către România a celor 14 obiective de etapă aferente tranșei.

Acestea acoperă mai multe reforme care contribuie, printre altele, la: tranziția digitală, mobilitatea sustenabilă, decarbonizare, educație și sănătate. Mai multe informații sunt disponibile în primul comentariu!”